Популярні інтер'єрні стилі в готелях та ресторанах

І все-таки є кілька найпопулярніших готельно-ресторанних стилів, які вподобали мандрівники в багатьох країнах світу. Розглянемо їх докладніше, щоб дізнатися, чим же вони такі примітні.

Стиль кантрі

У часи підвищеної активності, невгамовного ритму великих міст особливою популярністю користується готельний стиль кантрі, де можна відпочити від міської метушні в спокійній, умиротвореній обстановці. Інтер'єр таких готелів і ресторанів цілком сприяє цьому. Меблі з натурального масиву дерева світлих відтінків, милий затишний текстиль, м'яке освітлення, свіжі квіти, вогонь в каміні – усе це чудово розслаблює та сповнює організм новими силами.

Скандинавський стиль

Популярний у всьому світі скандинавський стиль підкорив функціональністю та затишком. Корпусні меблі білого та інших світлих відтінків не захаращують простір, оскільки вони легкі й максимально функціональні. У таких готельних номерах - нічого зайвого. Чіткі графічні лінії, натуральні матеріали та органічні форми відображають зв'язок з природою. Стіл з цільної деревини – обов'язковий елемент інтер'єру у скандинавському стилі.

Британський стиль

Британський стиль – це англійська класика, для справжніх леді та джентльменів. Готелі та ресторани в британському стилі – це шкіряні м'які меблі, дубові стелажі чи полиці, комоди й тумби – усі добротні меблі на замовлення з масиву натурального дерева. У текстилі переважають блакитний та насичений зелений, а також ягідні відтінки. Для ресторану доречними будуть фарфорові чайні сервізи, важкі портьєри, аксесуари Вікторіанської доби.

Морський інтер'єрний стиль в готелях та ресторанах

Морський стиль - серед лідерів в оформленні прибережних готелів та ресторанів у будь-якій точці світу. Для нього зовсім не обов'язкові мушлі та морські зірки, головне – поєднання білого з блакитним. У таких відтінках можуть бути виконані м'які меблі, а також весь декоративний текстиль. Можна оформити інтер'єр готельних номерів на зразок кают, і багато підприємців вже успішно втілили цю ідею в життя.

Французький інтер'єрний стиль

Французький стиль ще називають паризьким, і він поєднав у собі бароко та сучасний стиль. Несподівані рішення – його норма. Привабливо виглядають дерев'яні різьблені меблі «під антикваріат», поєднані з текстилем у яскравих барвах арт-деко. Тут усе дуже непередбачувано, як самі парижанки.

Бароко

Стиль бароко – це розкіш та комфорт. Готелі й ресторани відрізняються наявністю елегантних меблів з натурального дерева з ручним різьбленням, оксамитової оббивки, золотистих шпалер, античних скульптур та картин, дзеркал у вишуканих рамах. Меблі на замовлення для цього стилю – єдине рішення відтворити атмосферу королівських династій.

Стиль лофт

Лофт популярний не тільки в квартирах та будинках, але й в готелях та ресторанах багатьох міст. Тут усе напоказ: цегла, труби, проводка, стельові балки. Навіть електричний щиток стає елементом декору, а не лише функціональною річчю. Меблі лофт для готелів та ресторанів - з натурального дерева, простих форм і максимально зручні, у вінтажному виконанні.

Інтер'єрний стиль boho

Стиль «бохо» отримав назву від французького bohème, що означає вільну творчість. Меблі бохо виконані в індійському та марокканському стилі. Примітні елементи інтер'єру – східні пуфи, арабський посуд та срібні таці. Змішані кольори візерунків, стильні елементи декору та яскраві аксесуари.

Вінтажний стиль для готелів і ресторанів

Vintage перекладається з англійської «витриманий», як гарне вино. З вінтажними меблями так само - вони стали класикою з часом, і цінні саме своєю багаторічною «витримкою». І якщо не вдалося знайти відповідні меблі, то найкраще виконати їх на замовлення, з сучасними технологічними обробками «під вінтаж» - зі штучним «старінням», що також виглядає дуже пристойно. І все-таки в інтер'єрному стилі вінтаж чи ретро має бути кілька справді вінтажних предметів.

Ми ознайомили вас із найпопулярнішими інтер'єрними стилями сучасних готелів та ресторанів. Інформацію можна взяти на озброєння, оформлюючи приватний готель чи ресторан, або замовляючи меблі для них у компанії Masiv.

Інші статті

Стрічкові сходи з натурального дерева

Стрічкові сходи з натурального дерева

Якщо вам необхідно встановити в будинку, котеджі чи квартирі сходи, ми рекомендуємо звернути увагу на стрічкові дерев'яні сходи, що відрізняються особливою витонченістю та красою.